Sa le plangi de mila, nu alta

Tot batand moneda (falsa) pe proiectata noua lege a pensiilor, mass-media de toate categoriile – ziare, radio, televiziune – si in varii forme – print, electronic, show – ne infatiseaza un tablou sumbru, apocaliptic ce cuprinde toate categoriile de pensionari. Dar mai cu seama, si pentru ca da bine la privitori, televiziunile private ni-i prezinta pe saracii actori pensionari care, daca ne-am lua dupa ce vedem pe ecran, sunt la un pas de obstescul sfarsit provocat de acest proiect de lege si de legea privind cumulul pensiei cu salariul.

Nu stiu de ce (adica eu stiu!) ni se prezinta doar aceasta breasla a actorilor. Intre noi fie vorba, cum am mai spus-o, ei au avut si au de toate, fiind niste privilegiati. Mai rar se vorbeste de medici sau profesori, deloc despre ingineri; asta, ca sa ma refer la intelectualitate. In schimb nicio vorba, nicio referire la muncitori pensionari. Sa inteleg de aici ca acestia ar avea pensii mai mari? Nu. Numai ca acestia se descurca cu ce au si nu mai vocifereaza pe toate canalele.

Zilele trecute am vazut la tv si apoi am citit si in ziare cum se vaicarea Rodica Popescu-Bitanescu cum ca n-are bani si se imprumuta la vecini ( ce oameni de treaba!) ca sa supravietuiasca, sau cum trece ea prin piata si mai primeste de pomana de la tarani ba o ceapa, ba un cartof, ba o varza si chiar un…merisor, ha,ha,ha! Frumos, nu? Ar fi, daca n-ar fi penibil. Si unde mai pui ca actrita noastra scrie si piese de teatru.

Si ca ea mai sunt si altii/altele cum ar fi Ion Lucian, Tamara Buciuceanu-Botez si altii. Ei ar fi in stare sa-si dea duhul pe scena din cupiditate, nu altceva. Mi-aduc aminte, se petrecea prin 1965, cum la o reprezentatie cu Regele Lear de la TNB, avand locul in randul al doilea de la scena, in rolul titular fiind marele actor Gh. Storin, se auzea sufleurul din caza ca actorul suferea de hipoacuzie. Numai ca marele actor nu avea alte venituri prin participarea la tot felul de suse, telenovele si altele ca cei de azi, si care se vaicaresc intruna ca ultimul muritor de foame. Sa le plangi de mila, nu alta!

Published in: on februarie 16, 2010 at 2:02 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://scorpion36.wordpress.com/2010/02/16/sa-le-plangi-de-mila-nu-alta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: