Inca un an…

Taras, grapis, mai cu opinteli am trecut si de 2009. Se spune, mai degraba se bate apa-n piua, prin mijloacele mass-media autohtone (si nu numai ) ca anul ce abia s-a incheiat a fost unul prost din punct de vedere economic. Unele tari au stagnat, altele, printre care si a noastra, au dat inapoi fata de 2008. Doar China merge inainte, vijelios, in marsul ei pornit in 1949. Cine sa-i opreasca pe astia?Oare peste inca 60 de ani va fi superputerea care va domina lumea? Cine stie, poata intr-un timp chiar mai scurt. Asadar, atentie America! S-ar putea sa cazi pe locul doi.

Ei, dar ce ne asteapta in 2010? Nimic bun, ba chiar previziunile sunt si mai sumbre. Asa ne spun analistii din politica economica mondiala. Ai nostri ce sa ne spuna? Ca se scumpesc unele produse alimentare si unele servicii; ca salariile si pensiile vor fi inghetate, cel putin tot anul acesta daca nu si o parte din anul urmator.

Si daca tara arde, politicienii ce fac? Ce stiu mai bine: se cearta care pe unde apuca; prin Parlament, pe la tv sau prin ziare, ba chiar si-n public. Nu degeaba ne-a pus cine ne-a pus aici , la portile orientului. Noi cumulam multe caracteristici, am luat din toate cate putin, sa fie acolo.

Reclame
Published in: on ianuarie 4, 2010 at 7:19 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://scorpion36.wordpress.com/2010/01/04/inca-un-an/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: